Live-musik
Wednesday, November 10, 2010 - 10:37
hifired

Så er det tid at gå til koncert igen. Ja, det er nu ikke fordi det er så længe siden jeg sidst har hørt musik live; i søndags hørte jeg det big-band min søn spiller med i, og for bare et par uger siden havde jeg den store fornøjelse at høre Fretless Erik - et rigtigt kult-band fra Falkenberg og omegn. Men nu skal jeg altså ud og høre manden, som lærte mig at høre live-musik, men som jeg aldrig tidligere har hørt live. Han hedder Joe Jackson, og dukkede op omkring 1980 i forbindelse med new-wave bølgen i England.
Da jeg var ung var jeg ikke så hooked på at høre musik live; jeg foretrak at det lød præcist som det lød på pladerne. Det ændrede en koncert med 10CC på - det lød som en fuldstændigt tro kopi af pladerne - indtil der kom et seks minutters ekstranummer (Rubber Bullets) hvor det faktisk blev rigtigt sjovt i en periode. Men kors hvor føltes den koncert dog godt nok lang før vi nåede dertil...
Joe Jackson så jeg første gang i TV i en af de berømte Maratonrock natkoncerter fra Grugahalle i Essen - eller hvad det nu var det hed. Det var fuldstændigt suverænt live og siden har jeg fulgt ham gennem tykt og tyndt. Han har lavet flere indspilninger af studieplader "semi-live" i et teater eller på lignende steder, og det giver pladerne en helt anderledes stemning - "recorded live, spot the mistakes", som der står på nogen af hans plader. Og jeg er virkelig kommet til at sætte pris på, hvordan han spiller sine numre på nogen gange helt uventede måder og som ofte ligger langt væk fra, hvordan studieversionerne lyder. "Hvorfor skulle man ellers gå til koncerter?", som han siger.
Men nu om dage er det efterhånden sjældent, at forholdsvis ukendte kunstnere som ham dukker op her i Skandinavien, men så man jo så bevæge sig ned til Hamborg når det ikke kan være anderledes...
Hans "memoirer" fra tiden før han slog igennem kan også stærkt anbefales - A Cure For Gravity - som han mener er, hvad musikken betyder for ham.

 

www.joejackson.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOMONO