Endelig!
Wednesday, September 1, 2010 - 07:21
hifired

 

Jeg er stolt af at kunne præsentere www.nomono.dk - et nyt webmagasin for den lyd- billede- og musikinteresserede

nomono er et nyt webmagasin om lyd og billede, musik og efterhånden også film - og det meste af, hvad der kan tænkes at ligge inden for disse rammer. Her kan du finde artikler for novicen indenfor hifi - eller for den erfarne ekspert - her er både noget for den klassisk interesserede og for head-bangeren. nomono udkommer både på dansk og på svensk (nomono.se).

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at de fleste af os der er med fra starten af nomono har en fortid på tidsskriftet High Fidelity som havde over 40 år på bagen i Danmark - foruden 20 år på det svenske marked. Dog skal man ikke opfatte nomono som en fortsættelse af High Fidelity på nettet, men mere se på vores mangeårige arbejde på bladet som en bank af viden og erfaring som vi kan bygge videre på. nomono kommer til at være væsentligt bredere i det vi skriver om, vi vil behandle flere emner og i det hele taget se fremad. Men vi skal ikke glemme historien, så vi arbejder på at opbygge et artikel-arkiv fra High Fidelity, som vil blive bygget op bagud i tid, men vi er selvfølgelig åbne for specifikke ønsker fra nomonos brugere.

nomono er konstrueret med øje på at få så få klik som muligt. Vi har konstrueret et design, der er så åbent at det kan forandre sig i takt med tiden og udviklingen på nettet, og CMS-systemet gør det enkelt at opdatere og publicere både nye artikler og nyheder. Det er meningen at nomono skal udvikles i samarbejde med brugerne, og takket være den ret åbne struktur kan vi gøre vores bedste for at efterkomme både ønsker og gode ideer. Det betyder så også at vi går i luften med, hvad man kunne kalde en grundstruktur på sitet, som vi hen ad vejen vil udvikle på design-siden og også funktionaliteten i takt med udviklingen af nomono og på nettet som sådan.

Vi tilstræber at gøre artiklerne lettere at læse - også på en computer. Selve grundideen bag designet hviler mere på enkelhed og ro end på myriader af menuer, blogge og informationer på den samme lille plads. Det skal være enkelt at orientere sig og afstressende at se på. Det er derfor vi starter på den enklest mulige måde med overgribende menuer og forsøger at undgå at lægge en hel masse ind på hver sin lille hylde. I stedet opfordrer vi til at bruge søgefunktionen til at finde det man ønsker. Vi har prøvet siden af på så mange forskellige computere og browsere, vi overhovedet har kunnet komme i nærheden af, men vi kan ikke kontrollere alting. Hvis du finder noget, der ikke fungerer som det skal - eller har du ideer til forbedringer eller andet, så skriv en mail til os på info@nomono.dk.

Der findes uendelige mængder af valg man skal tage inden man kan åbne et site som det her. Vi har som sagt valgt at starte med de mest basale grundfunktioner og set på, at siden først og fremmest ikke bare skal have form men også indhold, men vi arbejder allerede på at øge funktionaliteten. En af de ting vi arbejder på, er at lave en medlemsliste til kommentarer mv. En anden idé er også at lave en brevkasse i mere traditionel form, men sådan én er afhængig af, at der kommer nogle fornuftige spørgsmål, så det er jer læsere der bestemmer om der skal være en. Funktionen er let at implementere, så stil endelig spørgsmål!

nomono er et web-magasin og ikke noget debatforum. Der findes indtil flere sådanne på nettet, som både er gode og velfungerende - brug dem til det. Vi har valgt i stedet for selv at bevæge os rundt på markedet og skrive om det vi lytter til og det vi oplever. En del af de mere personlige overvejelser kan du finde på vores blog, andet vil fremgå i diverse tests og reportager.
 
Du kan møde flere af os på hifimessen på Arken i Göteborg den 11-12. september, hvor planen er udgive indtil flere reportager derfra i weekendens løb.

For tiden arbejder jeg blandt andet med at teste et par Rotel-forstærkere og et sæt fra Vincent.

 

Sven Bilén

 

 

NOMONO