Pure Music, nothing but Pure Music

Har du en Mac og bruger den til at afspille dine dyrebare musik filer,
så er den nyeste version af Pure Music gode nyheder.

 

Af Kurt Lassen

 

Har du en Mac og bruger den til at afspille dine dyrebare musik filer, så læs videre her. Og er du vant til iTunes, men ikke helt tilfreds med lydkvaliteten, så er der virkelig gode nyheder at hente her fra nomono redaktionen. Amerikanske Pure Music er et særdeles godt bekendtskab for dem af os som elsker nuller og et-taller - og musik som bliver forvandlet til vellyd.

I den gode sags tjeneste har Channel D’s Rob Robinson for mange år tilbage eksperimenteret med at få bit perfekte filer ud af sin computer. Han fandt hurtigt ud af at Mac´ens output var forurenet af støj fra bl.a. HAL (Hardware Abstraction Layer), og da han ikke fandt en bedre software, tænkte han at så måtte han jo skrive den selv.

Og allerede tilbage i 1996 skrev han den første kode, som nu er blevet videreudviklet til den seneste version 2.0.4 af hans Pure Music “afspiller”. Og som forøvrigt sidste år blev patent godkendt i USA med U.S. Patent US 8,738,163 B2. Og i parantes bemærket har fået priser af de velrenommerede HiFi tidsskrifter Absolute Sound, Stereophile og Positiv Feedback.


 Undgå iTunes - og alligevel ikke

Der er flere lignende software afspillere på markedet, nogle prøver helt at undgå programmet iTunes, med deraf følgende store problemer med overhovedet at finde filerne, eller de viser det samme album to eller tre gange. Og hvor man ikke ved hvor man skal rette fejlen, er det stadig i iTunes (selvom den jo kun bliver brugt som database), eller i selve programmet, som jo så i værste fald kan resultere i et korrupt musik bibliotek. Derfor synes vi at det er dejligt, at Pure Music bruger iTunes som værktøj til at katalogisere musikken, men undgår dets lydforringende kredsløb. For om man kan lide det eller ej, så ER iTunes utrolig brugervenlig og nem at finde rundt i.

 

Muligheder

Der er et hav af muligheder i menuerne i Pure Music, som udgangspunkt er det dog fint at lægge ud med standart indstillingerne og så senere eksperimentere med de mere avancerede af slagsen. Og tro mig, der er til mange timers fornøjelig musik nydelse.

Fx er der nu implementeret den feature som hedder Streamthrough, som betyder at du kan afspille streaming tjenester som fx internet radio, og samtidig nyde godt af Pure Music´s dithering og vellydende output. Pure Music skifter bare automatisk, når du tænder for en webradio, og tilbage igen når du vælger musik fra dit bibliotek. Nemmere kan det ikke blive!

Ydermere er der en indbygget og ganske avanceret SRC (Sample Rate Converter), som endda kan konvertere selv store DXD filer!  Se foto:

 

 

 

Lyden 

Og lyden? Frisk og frigjort, og så absolut anbefalelsesværdig på alle punkter. Prøv at høre min favorit musiker Pino Palladinos leg med strengene på hans båndløse Music Man Sting Ray bas gengivet via Pure Music. Sammenlignet med den nøgne iTunes version er der ikke kun mere præcision i materialet, men derimod en langt højere "enjoyment factor". Og dermed mener jeg kort fortalt, at det ganske enkelt er nemmere at høre, og ikke mindst nyde musikken. Fx er Khadja Nin's stemningsfulde Sambolera Mayi Son ikke hørt flottere før. Nogensinde! Punktum.

En lille detalje, som også glæder mig er, at Pure Music fader lyden ud når du vælger næste sang. Dette vil du specielt lægge mærke til når du spiller højt!

Andre software afspillere har måske en lidt flottere grafik, men Pure Music er utrolig vellydende, lynhurtig og ikke mindst vanvittig stabil. Samtidig er det muligt at bruge Apples gratis Remote App, som lader dig fjernstyre hele din musik samling fra din i-device. Og så har den et hav af indstillinger, som du kan bruge til at tweake din lyd til det optimale. iTunes bruges kun til at katalogisere dit bibliotek, og PureMusic sørger så for vellyden. Og sikken en vellyd. 

 

 

 

 

 

Pure Music

1.123 kr.

www.channld.com

 

Du finder Pure Music programmet på:

http://www.channld.com/puremusic/

Her kan du få en fuld funktionsdygtig version som du gratis kan prøvekøre i 15 dage. Derefter koster Pure Music 1123 DKr. Og er HVER en krone værd.

NOMONO