Moderne kunst

De supereksklusive Vivid Audio Giya G3 er rene skulpturer,
der spiller, så englene synger.

 

Af Sven Bilén

 

Vivid Audios højttalere ligner ikke noget andet. Det er højttalere, som man visuelt enten elsker eller hader. Giya G3 er firevejs basreflekshøjttalere med fem elementer. Kabinettet er lavet af et sandwich-kompositmateriale, som siges at være glasforstærket. Det ligner porcelæn, i hvert fald på de hvide testeksemplarer med deres fantastiske højglans-finish.

Alle elementer er udviklet og fremstillet af Vivid. De indeholder mange spændende løsninger, som det ville føre for vidt at komme ind på her. For de interesserede er der masser af teknisk information på virksomhedens hjemmeside, vividaudio.com.

Det er en på alle måder speciel konstruktion. Jeg tror, billederne siger mere end tusind ord. Og når det er sagt, så står højttalerne vanvittig flot i mit lytterum og stråler som juveler. Ja, det synes jeg, men mange vil nok synes det modsatte.

 

Åndelig doping

Med nogle af de ting, man kobler til anlægget, kan man straks høre, at de spiller langt over den grænse, hvor det begynder at blive rigtig sjovt. Den herlige renhed i gengivelsen, den natsorte baggrund og den utrolige luftighed kan høres med det samme. Trods de relativt små elementer er der desuden godt med tryk på.

Men det er lydbilledet, der tager pusten fra dig. Jeg ved ikke, om jeg nogensinde har haft højttalere hjemme, som i den grad sprænger rammerne for forholdet mellem lydbilledets bredde og den fysiske placering af højttalerne. Det er ren åndelig doping.

Her kommer mange af de ting frem, som man kun hører, når det er allerbedst – dobbeltslag på en stortrommen, flere vokallag, følsomhed i anslagene. Og det kommer ud med en indlysende naturlighed. Det gør også, at man forstår visse optagelser meget bedre.

Det er lidt det, der driver os, som kan lide at høre musik gengivet så godt som muligt. At man aldrig behøver at tænke på, om gengivelsen er god nok, at man opdager ting, som produceren har lagt en masse arbejde i, men som det kun er få, der får lov til at høre.

 

Konklusion

Vivid Audio Giya G3 spiller vidunderlig rent og klart, og derudover med fylde og forbløffende dybde. Og det er på et skyhøjt niveau – high-end, når det er allerbedst. Lydbilledet er mageløst stort, og det er en ren nydelse at sidde foran disse herlige højttalere, der gør alting rigtigt, og få musikken serveret på et sølvfad. Det her er topklasse!

 

Dette er en kortversion af en artikel lavet i samarbeje med vår samarbejdspartner Lyd&Billede. Den fulde artikel kan du læse her.

 


 

Vivid Audio Giya G3

237.000 kroner

www.audionord.se


 

Vivid Audio Giya G3 

4-vejs basrefleks gulvhøjttalere

5 enheder: diskant, øvre og nedre mellemtone og to basenheder

Frekvensområde 36 - 36,000 Hz

Delefrekvenser 220, 880, 3500 Hz

Følsomhed 87 dB

Impedans 6 ohm

Mål 1161x341x578 mm (HxBxD)

Vægt 41 kg

 

 

+

Vivid Audio Giya G3 spiller dejlig rent og klart med et utrolig stort lydbillede i forhold til deres størrelse. Det er højttalere, der rammer rigtigt over hele linjen, og som gør det til en sand fornøjelse at høre musik. Topklasse!

 

-

Nogle kan sikkert ikke klare det anderledes udseende. De dobbelte bas-elementer på siderne kan gøre det lidt svært at få lyden rigtig, hvis der ikke er god afstand til sidevæggene.

 

NOMONO