Blue Power

 nomono prøver et spændende, ikke særligt dyr og ret anderledes konstrueret strømkabel.

 

Af Kurt Lassen

 

"Oh, baby, baby, it's a wild world

It's hard to get by just upon a smile"

 

Det her er linier som jeg kan huske som noget af det første musik som var omdrejningspunktet i min verden - og på min pladespiller. 

Og JA, det er jo en omskrivning; som teenager hører man jo ikke altid ordene helt perfekt, men nærmere som man selv synes de bør lyde. 

Så "Wild World" blev nemt til "Wire World", eller var det omvendt?!

Om ikke andet, så er den gamle Cat Stevens sang en af to sange som en kærlighedserklæring til hans daværende kæreste ved navn D'Arbanville. Og kærligheden kan vi da også sagtens finde frem med dette testobjekt.

 

 

Anderledes

WireWorld er en amerikansk kabelfabrikant, og på deres hjemmeside kan du se et imponerende arsenal af kabler i alle afskygninger. 

Aurora 7 er opbygget på en anden måde end de fleste gængse strømkabler som du er vandt til. Man kan sammenligne dem med rulleskøjter, hvor du enten kører side by side eller med hjulene foran hinanden. Wire Worlds chef og designer David Salz har valgt at alle hans strømførende kabler skal føres ved siden af hinanden, hans sammenligningsgrundlag er et NO-CABLE, dvs. at han i mange år har sammenlignet sine audiokabler med en "dims" som kort fortalt bypasser kabler imellem dine hifi apparater. Det svarer stort set til at du stiller din pre og og power amp med ryggen mod hinanden og dermed undgår kabler imellem. Dette eksperiment var grunden til WireWorld's opståen for mange år siden. Lidt svært er dette dog med et anlæg som består af fx cd-afspiller, tuner, for- og effektforstærker ;=) 

Grunden til dette er, iflg. WireWorld, at et netkabel jo som udgangspunkt (og modsat et audiokabel) skal filtrere alt andet end 50 og 60 Hz væk. David Salz har derfor opfundet et system, som han kalder Fluxfield Technology og som bl.a. benytter deres eget Composilex 2 isolationsmateriale.

 

I midten

Der er fem versioner i deres 7´er serie kaldes Stratus, Aurora, Electra, Silver Electra og Platinum Electra. Den eneste forskel er i ledermaterialet, og således hverken i isolering eller stik. Der skal også nævnes at stikkene er svejsede på, og altså ikke lige til at afmontere hvis man vil eksperimentere med andre stiktyper.

Men de her amerikanske netkabler, som er radikalt anderledes opbygget end andre power kabler, performer også på et helt andet niveau. Og i forhold til pris/kvalitet-skalaen, så er de virkelig RET svære at slå. 

Nogle af vore lytte eksempler viste, at specielt præcisionen i højre/venstre lydbilledet var betydelig bedre realiseret med WireWorld kablet end med andre forhåndenværende strømkabler. Når vi skiftede til fx Ansuz eller Nordost så blev lyden flyttet enten lidt til højre eller venstre, men aldrig helt så stabilt gengivet i midten som med Wire World Aurora 7.

 

Konklusion

Vi fik utrolig meget præcision og musik glæde når Aurora var i kæden. Og dette med et kabel til ca. 1395,- !!! Og det er ikke Euro eller Dollar vi taler om, men Danske Kroner!  

Sammenlignet med kabler til omkring 10 gange så meget eller mere, så er det utrolig at WireWorld ikke tidligere har fundet fodfæste i Danmark eller Skandinavien. Dette kan og bør der hermed laves om på.

 

 

 

WireWorld Aurora 7

1.395 kr

www.tekni-fi.dk

 

På siden:

http://www.wireworldaudio.com/Comparator/index.html

kan du forøvrigt selv prøve WireWorld´s egen kabel test. Her er der 17 forskellige lytteeksempler af samme sang, konverteret vha. forskellige egne og konkurenternes kabler. Det er samme musikeksempel, men det er tydeligt at høre forskellen. Giv det en chance, det er faktisk meget sjovt, og virkelig informativt.

 

NOMONO